Tradiční velikonoční mňouky aneb jak nám ChatGPT zpestřilo sváteční tabuli

Byl to den jako každý jiný. Pro jednoho klienta jsem měla psát už poněkolikáté článek s velikonoční tematikou, takže jsem se rozhodla poradit s ChatGPT3, jestli mi neposkytne nějaký neotřelý pohled na téma a neprolomí můj tvůrčí blok. To jsem netušila, co mě čeká. (Dotaz s dovolením mírně zcenzuruji.)

Docela dobrá témata, ale moment… mňouky?!

Odbočím. ChatGPT používám nejčastěji právě na brainstorming. Reálné texty mu nesvěřuju, protože strašně kecá. Jako Horáček s Pažoutem u tabule, když něco neví, plácne naprostý nesmysl a ten pak do zblbnutí okecává a zachraňuje. Před časem jsem se ho ptala sama na sebe („kdo je“ a jméno). Místo, aby řekl, že neví – nebo nahodil pár generických věcí, které mohl najít na netu před rokem 2021 – mi začal bulíkovat, že jsem o osm let starší než jsem, narodila jsem se v Brně, mám TýTý pro nejlepší moderátorku (mj. pořadu Týden s Janem Krausem!) a působila jsem jako zahraniční zpravodajka v Rusku a USA. Což o to, pestrý a úctyhodný život, ale jaksi ne můj.

Mňouky mě ovšem zaujaly a byla jsem zvědavá, jak si „odpažoutuje“ tohle.

Oukej, to zní vlastně docela zajímavě. Docela hodně zajímavě. Kopala jsem hlouběji:
Teď nešlo odolat. Recept vypadal na první pohled realizovatelně a já věděla, že je prostě musím zkusit upéct. Připravila jsem suroviny a naházela do robota. Jen ještě, co ty náplně?
Mák nemám, mandlí jsem našla poslední zbyteček, to vystačí tak na 2-3 bochánky. Takže co, ovoce?

Jakouže moučku??

Ok. To by šlo, nastrouhám jedno jablko a rozdusím v kastrůlku. Akorát nad mandlemi i jablky mi možná budou děti ofrňovat.
Fajn, čokoláda it is. Těsto na mňouky mezitím utěšeně nakynulo, musela jsem oproti receptu přidat jen o maličko víc mléka. Rozehřála jsem troubu podle návodu na 180 °C, zabalila náplně do buchtiček (3 mandlové, 4 jablkové, 3 s čokoládou) a asi po 12 minutách vytáhla vonící, zlatavé bochánky. Po vychladnutí jsem je pocukrovala.

Jsou perfektní. Se všemi náplněmi.

A já vlastně nevím, jaká je pointa tohohle postu. Snad jen, že mňouky, které si kompletně vymyslela umělá inteligence, teď včetně náplní zařazuju na velikonoční menu.

Tady fotka finálního výrobku. Protože já na rozdíl od AI nekecám. 😀

Jsem fakt zvědavá, jak bude vypadat internet a trh práce za deset let…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.